Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Semjén: Mi ez, ha nem diszkrim
  2007-11-04 20:03:46, vasárnap
 
  Bartha Szabó József 2007. november 3. 10:46

Semjén: Mi ez, ha nem diszkrimináció?


Nem fogadható el semmilyen megkülönböztetés az egyházi iskolába járó diák és az önkormányzati iskolába járó diák, az egyházi iskolában tanító tanár és az önkormányzati iskolában tanító tanár között.

Az egyházi közgyűjtemények támogatása 500 millióról 325 millióra, az egyházi rekonstrukciós alap 545 millióról 325 millióra csökken. Ezek a számok önmagukban diszkriminációs vádiratok Magyar Bálint (ex-miniszter) manipulatív propagandájával szemben. Nem fogadható el semmilyen megkülönböztetés az egyházi iskolába járó diák és az önkormányzati iskolába járó diák, az egyházi iskolában tanító tanár és az önkormányzati iskolában tanító tanár között. Az egyházi közfeladatot ellátó intézmények nem valamifajta plusztámogatást kérnek, hanem pusztán annak érvényesülését, hogy ugyanannak a közfeladatnak az ellátására ugyanazt a finanszírozást kapják, mint a hasonló feladatot ellátó önkormányzati intézmények! - mondotta Dr. Semjén Zsolt a jövő évi költségvetés vitájában a T. Házban. A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta:

- A 2008. évi költségvetési törvény tervezetének egyházi vonatkozásainál első látásra szembeötlik, hogy - ellentétben a kormányzati retorikával - csak ott nőnek az összegek, ahol a kötelező automatizmusok ezt előírják, de jellemzően ott is kisebb mértékben. Nincs valorizáció, nincs például a kistelepülésen élő egyházi szolgálattevők jövedelempótlékánál sem.

- Az egyházi közgyűjtemények támogatása 500 millióról 325 millióra, az egyházi rekonstrukciós alap 545 millióról 325 millióra csökken. Szomorű, célirányos tény, főleg akkor, ha tudjuk: ez az összeg hat évvel ezelőtt a mostaninak tízszerese volt!

- A normaszövegben olyan pontok szerepelnek, amelyek ellen az egyházak tiltakoztak, amelyek az Alkotmánybíróság előtt vannak, és amelyek például az egyházi közoktatási kiegészítő támogatás folyósításának feltételeit önkényesen szűkítik. A kormány az egyház-finanszírozási törvényt is át akarja variálni. A vatikáni szerződéssel szöges ellentétben a tervek szerint az állampolgárok által felajánlott összeget a költségvetés ugyan megduplázza, de ezen túl azonban semmilyen kiegészítő támogatás nem lesz. Noha a módosítás 2008-ban még nem így lépne hatályba, hanem feltehetően az eddigi szisztémát, a progresszív szja 0,9 százalékára való kiegészítést alkalmaznák, de ez a szövegtervezetből nem egyértelmű, ugyanis a 4. § (1) bekezdésében nem szerepel a "nyilatkozattal érintett év" kifejezés, ami legalábbis szakmai pontatlanság, és aminek a korrekciójára ezúton kérem a kormányt.

- Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a 2006. évi zárszámadási törvény alapján az egyházi intézményfenntartókat 2006-ra visszamenőleg 7,3 milliárd forint közoktatási kiegészítő támogatás és 2,8 milliárd forint szociális kiegészítő támogatás illeti meg, vagyis ennyivel kaptak kevesebbet. Feketén-fehéren bebizonyosodott tehát, hogy a kormánnyal szemben az egyházaknak volt igazuk. Ezek a számok önmagukban diszkriminációs vádiratok Magyar Bálint manipulatív propagandájával szemben.

- A 2006-ban folyósított kiegészítő támogatáselőleg - a kormány által is immár elismerten - mindössze az önkormányzati közoktatási kiegészítés 61 százalékát, az önkormányzati szociális kiegészítés 66 százalékát tette ki. A nagy különbség oka egyfelől a költségvetési törvény alultervezése, másfelől az önkormányzati intézményeknek folyósított pótlólagos bérkiegészítés és a többcélú kistérségi társulások normatívája, amit az egyházak év közben nem kaptak meg. Mi ez, ha nem diszkrimináció?

- Mindehhez tartozik még, hogy a szociális kiegészítő normatíva elszámolásáról semmilyen egyeztetés nem volt, és az elszámolásban szereplő önkormányzati közoktatási adatok ebben az évben is eltérnek a zárszámadási törvényben szereplő önkormányzati adatoktól, - mondanom sem kell, hogy az önkormányzatok kárára. A zárszámadási törvényből kiolvasható önkormányzati adatok alapján kiszámítható pontos összeg 9,4 milliárd forint közoktatási kiegészítő támogatás és 4,6 milliárd forint szociális kiegészítő támogatás, - lenne, melyhez mind elvi, mind gyakorlati szempontból ragaszkodunk. Egészen egyszerűen azért, mert nem fogadható el semmifajta diszkrimináció, semmilyen megkülönböztetés az egyházi iskolába járó diák és az önkormányzati iskolába járó diák, az egyházi iskolában tanító tanár és az önkormányzati iskolában tanító tanár között.

- Ismételten hangsúlyozom: az egyházi közfeladatot ellátó intézmények nem valamifajta plusztámogatást kérnek, hanem pusztán annak érvényesülését, hogy ugyanannak a közfeladatnak az ellátására ugyanazt a finanszírozást kapják, mint a hasonló feladatot ellátó önkormányzati intézmények! - Ez következik, következne, az állampolgárok szabad akaratú, pressziótól mentes, intézményválasztási jogából és az állampolgári jogegyenlőségből..!

(Forrás: országgyűlési napló; kdnp.hu)

http://gondola.hu/cikkek/56473
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkotmánybíróság, megkülönböztetés, jogegyenlőségből, diszkriminációs, propagandájával, bebizonyosodott, vonatkozásainál, plusztámogatást, közgyűjtemények, támogatáselőleg, normaszövegben, elszámolásáról, rekonstrukciós, diszkrimináció, folyósításának, finanszírozási, érvényesülését, finanszírozást, önkormányzatok, automatizmusok, szolgálattevők, kistelepülésen, nyilatkozattal, intézményeknek, bérkiegészítés, költségvetési, önkormányzati, országgyűlési, közfeladatnak, alultervezése, visszamenőleg, állampolgárok, korrekciójára, elszámolásban, bekezdésében, költségvetés, egyházi iskolába, önkormányzati iskolába, egyházi iskolában, önkormányzati iskolában, egyházi közgyűjtemények, egyházi rekonstrukciós, számok önmagukban, egyházi közfeladatot, ellátására ugyanazt, finanszírozást kapják, hasonló feladatot, kormányzati retorikával, kötelező automatizmusok, mostaninak tízszerese, normaszövegben olyan, egyházak tiltakoztak, Bartha Szabó József, Magyar Bálint, Semjén Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A fák lelke  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A hét szűk esztendő  György napra  Két tekintet van  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Környezetvédelem  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ázzal aki csak szép  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Életművészet  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Beney Zsuzsa  Mindenünk, amink van, amit sze...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Esti kép  Emberként automatikusan értéke...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  A Gömb  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  György napra  Szent György napi hiedelmek, s...  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  képre írva  Paul David Tripp Április 23  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
egyházi iskolába, önkormányzati iskolába, egyházi iskolában, önkormányzati iskolában, egyházi közgyűjtemények, egyházi rekonstrukciós, számok önmagukban, egyházi közfeladatot, ellátására ugyanazt, finanszírozást kapják, hasonló feladatot, kormányzati retorikával, kötelező automatizmusok, mostaninak tízszerese, normaszövegben olyan, egyházak tiltakoztak, egyházi közoktatási, vatikáni szerződéssel, tervek szerint, állampolgárok által, költségvetés ugyan, módosítás 2008-ban, eddigi szisztémát, progresszív szja, korrekciójára ezúton, kormánnyal szemben, egyházaknak volt, 2006-ban folyósított, kormány által, önkormányzati közoktatási, önkormányzati szociális, nagy különbség, költségvetési törvény, önkormányzati intézményeknek, többcélú kistérségi, szociális kiegészítő, elszámolásban szereplő, zárszámadási törvényben, önkormányzatok kárára, zárszámadási törvényből, állampolgárok szabad, állampolgári jogegyenlőségből, alkotmánybíróság, megkülönböztetés, jogegyenlőségből, diszkriminációs, propagandájával, bebizonyosodott, vonatkozásainál, plusztámogatást, közgyűjtemények, támogatáselőleg, normaszövegben, elszámolásáról, rekonstrukciós, diszkrimináció, folyósításának, finanszírozási, érvényesülését, finanszírozást, önkormányzatok, automatizmusok, szolgálattevők, kistelepülésen, nyilatkozattal, intézményeknek, bérkiegészítés, költségvetési, önkormányzati, országgyűlési, közfeladatnak, alultervezése, visszamenőleg, állampolgárok, korrekciójára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.